Selecteer een pagina

Hillenraad Tech50

 

Tuinbouw tech-ondernemingen die de wereld gaan veranderen: de HillenraadTECH50

 

Monitoring greenhouse industry is onze drijfveer om jaarlijks de temperatuur van het badwater te meten: hoe staat de Nederlandse tuinbouw ervoor? Dat doen we eens in de twee jaar met de Hillenraad100 en in dit ‘verlengde tussenjaar’ met de speciale thema-editie HillenraadTECH50.

 

Natuurlijk was het heel verleidelijk om een update van de vorige thema-editie, de HillenraadSUB40, te maken. Het spotten van de 40 ondernemingen die woest aantrekkelijk zijn voor mensen onder de 40 jaar is immers nog steeds uiterst relevant voor de toekomst van alle ondernemingen in de tuinbouw. Zeker omdat we de nieuwe generatie heel hard nodig hebben. Met hun kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van technologie, social media en hun ambities bij invulling van de duurzaamheidsopgave, zullen zij een belangrijke bijdrage leveren.

 

Oplossing voor wereldvraagstukken
Toch heeft juist een andere actualiteit ons doen besluiten te kiezen voor een nieuw thema. De HillenraadTECH50 met de vijftig meest spraakmakende en veelbelovende ondernemingen in tuinbouwtechnologie. Tuinbouwtechnologie in al zijn facetten speelt niet alleen een belangrijke rol bij het oplossen van wereldvraagstukken op het gebied van vers en veilig voedsel, gezondheid en welbevinden, maar ook bij vraagstukken over efficiënt en effectief gebruik van grondstoffen, water en energie. Dat wilden we graag in de spotlights zetten.

 

Klimaatverandering en de Covid-pandemie hebben een aantal fundamentele wereldvraagstukken uiterst actueel gemaakt. Hoe gaan we klimaatneutraal produceren, wat produceren we waar en hoe borgen we voedselveiligheid en voedselzekerheid? De tuinbouw en de daar toegepaste technologieën leveren een essentiële bijdrage aan deze vraagstukken.

 

Technologie op 10 domeinen
Op 28 oktober komt de speciale thema-editie uit en nemen we u mee in de wondere wereld van de tuinbouwtechnologie en de laatste ontwikkelingen hierin. We hebben op de tien leidende technologiedomeinen een selectie gemaakt van 5 Nederlandse en 5 internationale ondernemingen die veelbelovend en spraakmakend zijn. Juist ook om ook te laten zien dat het een wereldwijde trend is om zwaar in te zetten op tuinbouw en technologie. En de enige juiste conclusie is dat de ontwikkelingen nog sneller gaan dan gedacht.

Bestel hier het magazine en ontvang de 50 meest spraakmakende en veelbelovende ondernemingen in tuinbouwtechniek en -technologie op de 10 belangrijkste domeinen, aangevuld met vele interessante interviews en lijsten.

Het HillenraadTECH50-magazine wordt op 28 oktober 2021 gepubliceerd. Je kunt een exemplaar bestellen met vermelding van jouw gegevens. De kosten voor het magazine zijn €15,- plus €7,50 verpakking- en verzendkosten. Het magazine sturen we je per post toe.

TECH50 bestellen

Interviews

De mensen die anders denken en die daarbij gebruik maken van alle relevante technologische mogelijkheden, zijn voor de domeinen uit de HillenraadTECH50 geïnterviewd. Het zijn de autoriteiten binnen dat specifieke domein. 

In de komende maanden zullen we deze interviews ook op onze website in de spotlights zetten. 

Certhon overall winnaar HillenraadTECH50-competitie

Op donderdag 28 oktober jl. presenteerde Hillenraad100 de TECH50. In het Biodiversity Center Naturalis werd het Poeldijkse bedrijf Certhon gekroond tot overall winnaar. Het bedrijf is veelbelovend en spraakmakend in tuinbouwtechnologie, succesvol op de internationale...

Lees meer

Ben Verwaayen: “Doorpakken naar community-gedachte”

“Technologie in de tuinbouw is ontzettend belangrijk. Maar maak niet de fout om alleen daarop te focussen. Technologie is een middel en geen doel. Een ander misverstand is dat schaalvergroting de weg naar succes is. In mijn optiek is daar de grens wel bereikt of in...

Lees meer

TECH50 – Veelbelovend en spraakmakend

Monitoring greenhouse industry is onze drijfveer om jaarlijks de temperatuur van het badwater te meten: hoe staat de Nederlandse tuinbouw ervoor? Dat doen we eens in de twee jaar met de Hillenraad100 en in dit ‘verlengde tussenjaar’ met de speciale thema-editie...

Lees meer

Ruim 220 bedrijven gescout voor HillenraadTech50

De noodgedwongen adempauze met de HillenraadTech50 is benut om het speelveld nog beter in kaart te brengen. Hierdoor zijn meer dan 220 tech-bedrijven gescout die zich bezighouden met tuinbouw in de breedste zin van het woord. Begrijpelijk zijn dit niet alleen in...

Lees meer

Tech50-redactie

Ode aan de tuinbouw

Omdat de SUB40 vindt dat innovatie één van de drie belangrijkste criteria is voor de aantrekkelijkheid van het tuinbouwcluster qua impact en als kenmerk van een potentiële werkgever, betrekken we juist hen in de samenstelling van de HillenraadTech50. We vormen met een team van gedreven SUB40-professionals de thema-redactie en zijn met hen op zoek gegaan naar de ultieme Tech50-bedrijven.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de HillenraadTech50-competitie, het Tech50-magazine, -initiatief of -event? Neemt dan contact op met de organisatie via: info@hillenraad100.nl. Je ontvangt binnen 1 werkdag een reactie.

 

Uiteraard kun je ook telefonisch jouw vraag stellen. Bel dan met 0174 610 438

De organisatie van de HillenraadTech50 is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur