Artikelen uit de HillenraadSUB40

Koert van Mensvoort: “Vooruit naar de natuur”

Koert van Mensvoort is kunstenaar, filosoof, wetenschapper en directeur van Next Nature Network. Zijn Next Nature filosofie draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren. “Vaak worden technologie en natuur recht tegenover elkaar gezet: als dag en nacht. Volgens mij moeten we ze niet als tegengestelden zien. Want: veel nieuwe technologieën voelen eerst onwennig, maar gaan we uiteindelijk als ‘natuurlijk’ ervaren.”

Lees meer

Leo Marcelis: “Vertical farming: waar liggen de kansen?”

Optimale benutting van de ruimte, gegarandeerde productie, minder gebruik van water en gewasbeschermingsmiddelen, minder transportkosten: het lijstje met voordelen van vertical farming is indrukwekkend. Is dit echt het ei  van columbus en gaan we straks bij iedere stad, overal ter wereld, wolkenkrabbers vol tomaten- en slaplanten zien? Wordt dit het antwoord op het wereldwijde voedselvraagstuk?

Lees meer

Maurits Kreijveld: “De vraag ten diepste snappen: dáár draait het om”

Platformeconomie: het is een woord dat steeds vaker opduikt in de tuinbouw en door sommige ondernemers wordt gezien als dé sleutel tot succes. Want  kijk maar eens naar uber, airbnb, thuisbezorgd en bol.com: platformen die de markt op hun kop hebben gezet. Moeten en kunnen we mee in deze trend of is die ambitie een maatje te groot?

Lees meer