Artikelen uit de HillenraadSUB40

Leo Marcelis: “Vertical farming: waar liggen de kansen?”

Optimale benutting van de ruimte, gegarandeerde productie, minder gebruik van water en gewasbeschermingsmiddelen, minder transportkosten: het lijstje met voordelen van vertical farming is indrukwekkend. Is dit echt het ei  van columbus en gaan we straks bij iedere stad, overal ter wereld, wolkenkrabbers vol tomaten- en slaplanten zien? Wordt dit het antwoord op het wereldwijde voedselvraagstuk?

Lees meer

Maurits Kreijveld: “De vraag ten diepste snappen: dáár draait het om”

Platformeconomie: het is een woord dat steeds vaker opduikt in de tuinbouw en door sommige ondernemers wordt gezien als dé sleutel tot succes. Want  kijk maar eens naar uber, airbnb, thuisbezorgd en bol.com: platformen die de markt op hun kop hebben gezet. Moeten en kunnen we mee in deze trend of is die ambitie een maatje te groot?

Lees meer

Certhon overall winnaar HillenraadTECH50-competitie

Op donderdag 28 oktober jl. presenteerde Hillenraad100 de TECH50. In het Biodiversity Center Naturalis werd het Poeldijkse bedrijf Certhon gekroond tot overall winnaar. Het bedrijf is veelbelovend en spraakmakend in tuinbouwtechnologie, succesvol op de internationale...

Lees meer