Artikelen uit de HillenraadSUB40

Hillenraad100 – editie 2024

De eerstvolgende editie van de het magazine met de toonaangevende Hillenraad100 staat gepland voor 1 november 2024. We gaan in 2024 bedrijven langs de meetlat leggen en beoordelen wat hun waarde is voor Nederland en de maatschappij.

Lees meer

Hillenraad Horti Convention 2023

Op donderdag 2 november 2023 debatteerden vijf politici met elkaar en met een zaal vol toonaangevende tuinbouwondernemers. Deze Hillenraad Horti Convention had als doel om politiek en bedrijfsleven nader tot elkaar te brengen.

Lees meer

Enza Zaden nummer één in Hillenraad100

Op vrijdag 4 november jl. werd in het Kunstmuseum Den Haag de Hillenraad100 bekendgemaakt. De lijst met de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de Nederlandse (glas)tuinbouw wordt dit jaar aangevoerd door Enza Zaden. Themaprijzen waren er voor Floral Trade Group, ISO Group en Best Fresh. Vanwege de uitdagingen waar de sector voor staat was gekozen voor een inhoudelijke bijeenkomst voor de bekendmaking: de Hillenraad Horti Convention. Centraal thema daarbij was het dilemma tussen individualiteit en collectiviteit.

Lees meer

Koert van Mensvoort: “Vooruit naar de natuur”

Koert van Mensvoort is kunstenaar, filosoof, wetenschapper en directeur van Next Nature Network. Zijn Next Nature filosofie draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren. “Vaak worden technologie en natuur recht tegenover elkaar gezet: als dag en nacht. Volgens mij moeten we ze niet als tegengestelden zien. Want: veel nieuwe technologieën voelen eerst onwennig, maar gaan we uiteindelijk als ‘natuurlijk’ ervaren.”

Lees meer

Leo Marcelis: “Vertical farming: waar liggen de kansen?”

Optimale benutting van de ruimte, gegarandeerde productie, minder gebruik van water en gewasbeschermingsmiddelen, minder transportkosten: het lijstje met voordelen van vertical farming is indrukwekkend. Is dit echt het ei  van columbus en gaan we straks bij iedere stad, overal ter wereld, wolkenkrabbers vol tomaten- en slaplanten zien? Wordt dit het antwoord op het wereldwijde voedselvraagstuk?

Lees meer

Maurits Kreijveld: “De vraag ten diepste snappen: dáár draait het om”

Platformeconomie: het is een woord dat steeds vaker opduikt in de tuinbouw en door sommige ondernemers wordt gezien als dé sleutel tot succes. Want  kijk maar eens naar uber, airbnb, thuisbezorgd en bol.com: platformen die de markt op hun kop hebben gezet. Moeten en kunnen we mee in deze trend of is die ambitie een maatje te groot?

Lees meer