TECH50 – Veelbelovend en spraakmakend

Monitoring greenhouse industry is onze drijfveer om jaarlijks de temperatuur van het badwater te meten: hoe staat de Nederlandse tuinbouw ervoor? Dat doen we eens in de twee jaar met de Hillenraad100 en in dit ‘verlengde tussenjaar’ met de speciale thema-editie HillenraadTECH50.

Natuurlijk was het heel verleidelijk om een update van de vorige thema-editie, de HillenraadSUB40, te maken. Het spotten van de 40 ondernemingen die woest aantrekkelijk zijn voor mensen onder de 40 jaar is immers nog steeds uiterst relevant voor de toekomst van alle ondernemingen in de tuinbouw. Zeker omdat we de nieuwe generatie heel hard nodig hebben. Met hun kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van technologie, social media en hun ambities bij invulling van de duurzaamheidsopgave, zullen zij een belangrijke bijdrage leveren.

Oplossing voor wereldvraagstukken

Toch heeft juist een andere actualiteit ons doen besluiten te kiezen voor een nieuw thema. De HillenraadTECH50 met de vijftig meest spraakmakende en veelbelovende ondernemingen in tuinbouwtechnologie. Tuinbouwtechnologie in al zijn facetten speelt niet alleen een belangrijke rol bij het oplossen van wereldvraagstukken op het gebied van vers en veilig voedsel, gezondheid en welbevinden, maar ook bij vraagstukken over efficiënt en effectief gebruik van grondstoffen, water en energie. Dat wilden we graag in de spotlights zetten.

Klimaatverandering en de Covid-pandemie hebben een aantal fundamentele wereldvraagstukken uiterst actueel gemaakt. Hoe gaan we klimaatneutraal produceren, wat produceren we waar en hoe borgen we voedselveiligheid en voedselzekerheid? De tuinbouw en de daar toegepaste technologieën leveren een essentiële bijdrage aan deze vraagstukken.

Technologie op 10 domeinen

Op 28 oktober komt de speciale thema-editie uit en nemen we u mee in de wondere wereld van de tuinbouwtechnologie en de laatste ontwikkelingen hierin. We hebben op de tien leidende technologiedomeinen een selectie gemaakt van 5 Nederlandse en 5 internationale ondernemingen die veelbelovend en spraakmakend zijn. Juist ook om ook te laten zien dat het een wereldwijde trend is om zwaar in te zetten op tuinbouw en technologie. En de enige juiste conclusie is dat de ontwikkelingen nog sneller gaan dan gedacht. We kunnen daarom (bijna) niet wachten om de HillenraadTECH50 het (dag) licht te laten zien. Op 28 oktober is het zover. U kunt nu al voor intekenen op de uitgave en deze alvast bestellen als pre-order. U krijgt deze dan per post toegezonden, uiteraard pas na 28 oktober want de geselecteerde bedrijven hebben natuurlijk de primeur.