Hillenraad onthult vijftig meest veelbelovende tuinbouwtech-bedrijven in TECH50

Westland – Op donderdag 28 oktober a.s. presenteert Hillenraad100 de TECH50. In onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden wordt bekendgemaakt welke Nederlandse en internationale bedrijven het meest veelbelovend en spraakmakend zijn in tuinbouwtechnologie. Met de TECH50 wil Hillenraad de razendsnelle ontwikkeling van tuinbouwtechnologie duiden én ondernemers helpen om daarin hun weg te vinden.

Hillenraad100 heeft voor de TECH50-thema-editie in kaart gebracht welke partijen een rol van betekenis spelen in de zoektocht naar autonoom telen. Autonoom telen is erop gericht om op afstand en met zo min mogelijk menselijke handelingen optimaal teeltresultaat te behalen. Een uiterst actueel thema, nu efficiënt omgaan met energie, arbeid en grondstoffen urgenter is dan ooit. Tuinbouwtechnologie zal een belangrijke rol spelen bij de wereldwijde uitdaging om voldoende gezond, veilig en verse producten te produceren.

Als trotse hoofdsponsor van het HillenraadTECH50-event stimuleert Priva ondernemers die met technologische innovatie bijdragen aan een duurzame toekomst waarbij mensen kunnen genieten van een gezonde werken leefomgeving met veilig en voedzaam voedsel.

Tien domeinen

Eens in de twee jaar verschijnt de Hillenraad100, een ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de Nederlandse (glas)tuinbouw. In het tussenjaar maakt Hillenraad een thema-editie en voor 2021 is gekozen voor de HillenraadTECH50. In dit themanummer draait alles om techniek en technologie. Om het ruime begrip tuinbouwtechnologie overzichtelijker te maken, is een verdeling gemaakt op tien domeinen, die elk onmisbaar zijn om de stap naar autonoom telen te kunnen maken. Per domein zijn slechts vijf Nederlandse ondernemingen met een positie in het magazine. Daarnaast zijn er per domein ook vijf buitenlandse ondernemingen als benchmark opgenomen.

Biologie en techniek

Op 28 oktober wordt duidelijk welke ondernemingen een plaats in de HillenraadTECH50 hebben veroverd. Het decor van het event, Naturalis, is niet toevallig gekozen. In de Nederlandse tuinbouw komen biologie en techniek al sinds jaar en dag en samen en dat is ook het geval in het Leidse museum. Het evenement kan alleen op uitnodiging worden bijgewoond.

Hieronder een sneek preview op de cover van het HillenraadTECH50-magazine. Zeker weten dat hij al op 28 oktober op de post gaat naar je? Doe dan een pre-order via www.HillenraadTECH50.nl/bestellen.