Home

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren wij de Hillenraad Horti Convention 2023. Daarin staat één belangrijke vraag centraal: ‘Hoe krijgen we de tuinbouw hoog op de politieke agenda én hoe de politiek hoog op de agenda bij leidende tuinbouwondernemers?’ Met elkaar gaan we in debat hoe we de kracht van het collectief kunnen benutten en ons gaan inspannen voor een sterke, herkenbare sector met een bredere maatschappelijke erkenning.

De gasten zijn de CEO’s en DGA’s van de topondernemingen uit de Hillenraad100 – editie 2022 en topsprekers. De bijzondere formule van de Hillenraad Horti Convention omvat een bijeenkomst exclusief voor de DGA/CEO van de onderneming.

We kunnen nu de bakens verzetten. Wij hebben er daarom alle vertrouwen in dat juist de meest toonaangevende ondernemingen in de tuinbouw met hun gezamenlijke inspanning, oplossingsgerichtheid en veerkracht kunnen zorgen voor een uiterst relevante sector op de politieke agenda kunnen krijgen. De tuinbouwsector zelf is een voorbeeld van innovatie, circulariteit, voedselveiligheid en internationalisering, maar ook van technologie, ambacht en vooruitstrevendheid. Zij is met haar producten een bron van vers, gezondheid, geluk en welbevinden voor de Europese consument.

Programma

  • 15.30 uur Ontvangst
  • 16.00 uur Start programma
  • 17.30 uur Netwerkborrel
  • 18.00 uur Buffet
  • 19.30 uur Einde

Met elkaar gaan we in debat hoe we de kracht van het collectief kunnen benutten en ons gaan inspannen voor een sterke, herkenbare sector met een bredere maatschappelijke erkenning.

We maken het toneel vrij voor een politiek café. We bespreken drie thema’s en laten daarover een ondernemer, een politicus en de zaal aan het woord. Dat dit zal zeker leiden tot boeiende discussies, verfrissende inzichten en een waardevolle verdieping.

Martijn de Greve

Onze dagvoorzitter op 2 november tijdens de Hillenraad Horti Convention is een professioneel debatleider, gespecialiseerd en zeer ervaren in politieke en maatschappelijke debatten. De vaderlandse politiek volgt hij op de voet, wat hem goed van pas komt in zijn wekelijkse Radio1 programma Haagse Lobby (WNL, maandag 21.00 uur) en tijdens de even interessante als vermakelijke sessies van De Politieke Junkies in de Balie in Amsterdam.

Eveneens in De Balie leidt hij het verhelderende mediaprogramma Operatie Interview. Met flair, een tikje kwajongensachtig, humor en veel vaart schakelt hij moeiteloos tussen verschillende sprekers; bijzaak en hoofdzaak; oppervlakte en essentie. Daarbij vergeet hij zijn toehoorders niet en zal die waar mogelijk in het debat betrekken.

Het beloven boeiende discussies te worden met verfrissende inzichten en behoorlijk wat dynamiek.

Thema Arbeid

Hoe zorgen we dat we voldoende gekwalificeerd en betaalbare werknemers houden voor de tuinbouw? Hoe werven en behouden we talenten, hoe gaan we om met arbeidsmigranten? Hoe zetten we arbeid in en hoe houden we het betaalbaar?

Thema Energie

Hoe zorgen we dat de tuinbouw de energietransitie kan maken op weg naar een fossielvrije tuinbouw in 2040? Welke rol is weggelegd voor waterstof en geothermie en hoe borgen we de beschikbaarheid van CO2?

Thema Publieke opinie

Hoe ontwikkelen we als tuinbouw transparantie, draagvlak en relevantie naar brede maatschappelijke stakeholders? Hoe zetten we de tuinbouw eenduidig en eensgezind op de kaart en wie spelen daarbij welke rol?

Aanmelden

 

Binnen 2 werkdagen ontvangt u na goedkeuring per mail een bevestiging. Deze bevestiging is op naam, niet overdraagbaar en dient als toegangsbewijs op 2 november.

Route en parkeren

De Hillenraad Horti Convention 2023 vindt plaats bij Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82 in Den Haag.

U kunt het beste parkeren in de Q-Park Mauritskade (Zeestraat 39, Den Haag) of op Plein 1813. 

Contact

Heeft u voorafgaand aan de Hillenraad Horti Convention vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met de organisatie via: info@hillenraad100.nl. U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie. U kunt uiteraard ook telefonisch uw vraag stellen. Belt u dan met 0174 610 438.

De organisatie van de Hillenraad Horti Convention is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Mede mogelijk gemaakt door

Het evenement is niet ondersteund door enige politiek partij. De organisatoren willen geen politieke partij kiezen noch bevoordelen. Het gaat om het brede politieke debat. De drie thema’s hebben als doel om wederzijds bewustzijn en inzicht te creëren en concrete afspraken te formuleren voor gebundelde en individuele actieplanen.